Kitpower

Catpower heeft er kleine zusjes bij: Kitpower. 

Een gesprek met de dierenarts leerde ons dat het niet aan te raden is binnenkomende kittens onder te brengen in het asiel. De verspreiding van bacterieën en ziektes kan hierdoor voor een groot deel afgeremd worden. Dus voorzien we in tijdelijke opvang van deze kleine rakkers. En dit is ook goed wanneer het gaat om bange kittens die daardoor de kans krijgen om wat vertroeteld te worden in een gezin of wat meer aandacht krijgen dan in het asiel zelf.

 

Op dit moment hebben we:

Kitpower Petra (ondertussen door iedereen al gekend als de veilige haven voor moederloze kittens) die dagelijks draait met 20 kittens

Kitpower Katia met één nestje

Kitpower `Grote Muile´ met ongeveer 7 kittens

Kitpower Tania die altijd klaar staat om in nood kittens op te vangen  

Kitpower Sproet en Helios met een 10-tal kittens.

Van zodra deze kittens  wat opvoeding hebben gekregen, gesocialiseerd en gezond verklaard zijn door de dierenarts krijgen ze een nieuw onderkomen in Evergem, bij Catpower.

Willen jullie Kitpower een hart onder de riem steken en hen helpen dan kan dat met een gift met vermelding 'Kitpower' BE96 9733 8017 8905

Opvangmama

We brachten een bezoekje aan onze eerste opvangmama voor moederloze kittens om een aantal praktische afspraken te maken. Ze is zeer geroutineerd in haar job maar zou graag een couveuse aankopen voor de allerkleinste sukkelaars. Het komt immers regelmatig voor dat er kittens worden gevonden van een paar dagen of weken oud waarbij het steeds moeilijk is om hen op temperatuur te houden. Kittens die zo jong ziin, hebben een temperatuur nodig van 30°, kruipen dicht bij de mama waardoor deze hen op temperatuur houdt. Daar waar de mama hier niet voor kan zorgen, kan een couveuse soelaas bieden.

Wat gesurf op websites bracht ons bij ‘Melk voor dieren’ en één couveuse kost ongeveer 500€. Mensen die ons willen sponsoren voor dit doel zijn van harte welkom en kunnen een bijdrage storten op ons rekeningnummer (BE96 9733 8017 8905) met de vermelding ‘couveuse’. Hartelijk dank alvast voor onze allerkleinsten!

Getuigenis van onze onthaalmoeder Petra

Ik ben Petra en samen met mijn gezin vang ik moederloze kittens op. Hun leeftijd varieert van enkele uurtjes oud tot ongeveer 8 weken .

Vaak komen de kleine ukjes verkleumd, uitgehongerd, ziek, onder de vlooien en/of teken bij me binnen. 

Mijn taak is dan om hen zo snel mogelijk op temperatuur te krijgen (want een klein kitten kan zijn lichaamstemperatuur zelf niet vasthouden en zal bij onderkoeling sterven), hun hongerige maagjes te stillen, hen te behandelen tegen ongedierte, eventueel reeds medicatie toedienen in afwachting van een bezoekje aan de dierenarts, en niet minder belangrijk; hen met  veel liefde en genegenheid omringen.

Niks is voor mij zo zalig als het horen van de zachte klokkende geluidjes die de ukkepukjes maken bij het legen van hun flesje, om hen daarna warm, ontspannen met volle maagjes spinnend tegen me aan te houden. 

Dat zijn voor mij echte geluksmomenten.

Moederloze kittens grootbrengen is echt  mijn passie, doe dat met hart en ziel graag.

Pas op, er zijn ook minder aangename momenten, elke dag,  ook zon- en feestdagen, 24u op 24u paraat staan om elke 2 à 3u flesjes te geven en de kleintjes te verzorgen  kan soms best zwaar zijn. 

Om dan nog niet te spreken over het enorme verdriet dat ik voel als er ondanks alle zorgen toch een kittentje overlijd. 

Gelukkig gebeurt dit maar zelden, meestal kan ik mijn kittens - met toch wel een krop in de keel- met een gerust gemoed naar hun "voor altijd" huisje laten vertrekken waar ze met de liefde en warmte, die ze zo verdienen, verder worden omringd.