Kitpower

Catpower heeft er kleine zusjes bij: Kitpower. 

Een gesprek met de dierenarts leerde ons dat het niet aan te raden is binnenkomende kittens onder te brengen in het asiel. De verspreiding van bacterieën en ziektes kan hierdoor voor een groot deel afgeremd worden. Dus voorzien we in tijdelijke opvang van deze kleine rakkers. En dit is ook goed wanneer het gaat om bange kittens die daardoor de kans krijgen om wat vertroeteld te worden in een gezin of wat meer aandacht krijgen dan in het asiel zelf.

 

Van zodra deze kittens  wat opvoeding hebben gekregen, gesocialiseerd en gezond verklaard zijn door de dierenarts krijgen ze een nieuw onderkomen in Evergem, bij Catpower.

Willen jullie Kitpower een hart onder de riem steken en hen helpen dan kan dat met een gift met vermelding 'Kitpower' BE37 6304 3821 3828.

Opvangmama

We brachten een bezoekje aan onze eerste opvangmama voor moederloze kittens om een aantal praktische afspraken te maken. Ze is zeer geroutineerd in haar job maar zou graag een couveuse aankopen voor de allerkleinste sukkelaars. Het komt immers regelmatig voor dat er kittens worden gevonden van een paar dagen of weken oud waarbij het steeds moeilijk is om hen op temperatuur te houden. Kittens die zo jong ziin, hebben een temperatuur nodig van 30°, kruipen dicht bij de mama waardoor deze hen op temperatuur houdt. Daar waar de mama hier niet voor kan zorgen, kan een couveuse soelaas bieden.

Wat gesurf op websites bracht ons bij ‘Melk voor dieren’ en één couveuse kost ongeveer 500€. Mensen die ons willen sponsoren voor dit doel zijn van harte welkom en kunnen een bijdrage storten op ons rekeningnummer (BE37 6304 3821 3828) met de vermelding ‘couveuse’. Hartelijk dank alvast voor onze allerkleinsten!